Booking
Παραλίες κοντά στο Ηράκλειο

Παραλίες κοντά στο Ηράκλειο

Η Κρήτη φημίζεται για τις εκπληκτικές παραλίες της και η περιοχή γύρω από το Ηράκλειο προσφέρει μερικά από τα καλύτερα σημεία του νησιού για ήλιο, άμμο και θάλασσα. Είτε ψάχνετε για ένα ήσυχο καταφύγιο είτε για μια ζωντανή παραλία, υπάρχει κάτι για όλους κοντά στο Ηράκλειο.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, η παραλία Αμμουδάρα είναι μια μεγάλη, αμμώδης έκταση με πολλές ανέσεις. Τα ρηχά της νερά και η ζωντανή της ατμόσφαιρα την καθιστούν δημοφιλή επιλογή για οικογένειες και όσους θέλουν να χαλαρώσουν χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από το Ηράκλειο. Η παραλία είναι γεμάτη από καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, προσφέροντας όλα όσα χρειάζεστε για μια τέλεια μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Λίγο πιο πέρα κατά μήκος της ακτής, θα βρείτε τη γραφική παραλία της Αγίας Πελαγίας. Φωλιασμένη σε έναν προστατευμένο κόλπο, αυτή η παραλία προσφέρει ήρεμα, κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για κολύμπι και κολύμπι με αναπνευστήρα. Το γύρω χωριό έχει μια γοητευτική, χαλαρή ατμόσφαιρα, με πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και τοπικές λιχουδιές. Είναι ένα ιδανικό σημείο για μια πιο ήρεμη εμπειρία παραλίας.

  

Για κάτι μοναδικό, κατευθυνθείτε στην παραλία των Ματάλων, περίπου μια ώρα οδήγησης από το Ηράκλειο. Φημισμένα για τους εντυπωσιακούς βράχους τους με τις αρχαίες σπηλιές, τα Μάταλα έχουν πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Η μποέμικη ατμόσφαιρα της παραλίας και τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα την καθιστούν απαραίτητη επίσκεψη για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την πιο εκλεκτική πλευρά της Κρήτης.

Αυτές οι παραλίες, η καθεμία με το δικό της χαρακτήρα, προσφέρουν κάτι ξεχωριστό για κάθε τύπο παραθεριστή. Μείνετε στο ξενοδοχείο μας για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα παράκτια διαμάντια και να κάνετε την περιπέτεια σας στην Κρήτη αξέχαστη.