Booking
Κρητικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Κρητικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Το Ηράκλειο είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού, προσφέροντας μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που είναι βαθιά ριζωμένη στην κρητική κουλτούρα. Όταν το επισκεφθείτε, φροντίστε να ενδώσετε σε αυτά τα τοπικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε και αναδεικνύουν τις γεύσεις του νησιού.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας με ντάκο, ένα παραδοσιακό κρητικό ορεκτικό. Αυτό το απλό αλλά νόστιμο πιάτο περιλαμβάνει μια βάση από παξιμάδια κριθαριού που συνοδεύονται από ώριμες ντομάτες, θρυμματισμένη φέτα ή μυζήθρα, ελιές και μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλισμένο με ρίγανη.

Για ένα χορταστικό κυρίως πιάτο, δοκιμάστε αρνί με σταμναγκάθι. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τρυφερό αρνί με άγρια χόρτα γνωστά ως σταμναγκάθι, τα οποία είναι ελαφρώς πικρά αλλά απίστευτα γευστικά. Το αρνί μαγειρεύεται αργά με ελαιόλαδο και λεμόνι, με αποτέλεσμα μια αλμυρή εμπειρία που λιώνει στο στόμα σας.

Κανένα γαστρονομικό ταξίδι στο Ηράκλειο δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να δοκιμάσετε τα Καλιτσούνια. Αυτές οι μικρές, γλυκές ή αλμυρές πίτες γεμίζονται με διάφορα υλικά, από μαλακά τυριά όπως η μυζήθρα μέχρι φρέσκα βότανα ή μέλι, καθιστώντας τες ένα ευέλικτο και αγαπημένο κρητικό σνακ.

Τέλος, ικανοποιήστε το γλυκό σας με λουκουμάδες, παραδοσιακούς ελληνικούς λουκουμάδες που περιχύνονται με μέλι και πασπαλίζονται με κανέλα και σουσάμι. Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, είναι ο τέλειος τρόπος για να κλείσετε τη γαστρονομική σας περιπέτεια.

Δοκιμάστε αυτά τα πιάτα και πολλά άλλα εξερευνώντας τις τοπικές ταβέρνες και αγορές του Ηρακλείου. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά σε μερικά από τα καλύτερα σημεία εστίασης, εξασφαλίζοντας ότι μπορείτε να απολαύσετε την αληθινή γεύση της Κρήτης.