Booking
Εξερευνήστε το Ηράκλειο πέρα από τα τουριστικά σημεία

Εξερευνήστε το Ηράκλειο πέρα από τα τουριστικά σημεία

Ενώ το Ηράκλειο φημίζεται για την πλούσια ιστορία του και τον ζωντανό πολιτισμό του, υπάρχουν πολλά λιγότερο γνωστά σημεία που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία μακριά από τα συνηθισμένα τουριστικά μονοπάτια.

Η παραλία Καρτερός είναι μια γαλήνια απόδραση σε μικρή απόσταση από την πόλη. Σε αντίθεση με τις πιο πολυσύχναστες παραλίες, ο Καρτερός προσφέρει ένα ήσυχο περιβάλλον με χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά, ιδανικό για μια χαλαρωτική μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, τα Ενετικά Τείχη και ο τάφος του Νίκου Καζαντζάκη είναι απαραίτητα αξιοθέατα. Αυτές οι αρχαίες οχυρώσεις προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη και ένα ήσυχο σημείο για να αναλογιστείτε το ιστορικό παρελθόν του Ηρακλείου.

Αν είστε οπαδός των τοπικών γεύσεων, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το οινοποιείο Λυραράκη, που βρίσκεται στο κοντινό χωριό Αλάγνι. Αυτό το οικογενειακό οινοποιείο προσφέρει προσωπικές ξεναγήσεις και γευσιγνωσία των καλύτερων κρασιών της Κρήτης, προσφέροντας μια γεύση αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας.

Τέλος, εξερευνήστε το φαράγγι του Καρτερού, ένα κρυφό φυσικό στολίδι ιδανικό για πεζοπορία. Η πλούσια βλάστηση και η γραφική ομορφιά του φαραγγιού το καθιστούν ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης.

Μείνετε στο ξενοδοχείο μας για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα κρυμμένα διαμάντια και να γνωρίσετε το Ηράκλειο σαν ντόπιος. Είτε αναζητάτε χαλάρωση, ιστορία ή περιπέτεια, αυτά τα σημεία εκτός πεπατημένης προσφέρουν κάτι ξεχωριστό για κάθε ταξιδιώτη.