Booking
Οι καλύτερες μονοήμερες εκδρομές από το Ηράκλειο

Οι καλύτερες μονοήμερες εκδρομές από το Ηράκλειο

Το Ηράκλειο είναι η ιδανική βάση για να εξερευνήσετε το ποικιλόμορφο και εκπληκτικό περιβάλλον της Κρήτης. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες ημερήσιες εκδρομές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας σε αυτό το όμορφο νησί.

Ξεκινήστε με μια σύντομη διαδρομή προς το παλάτι της Κνωσού, τον πιο σημαντικό μινωικό αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης. Αφού εξερευνήσετε τα αρχαία ερείπια, κατευθυνθείτε στο κοντινό χωριό Αρχάνες, γνωστό για τα εξαιρετικά οινοποιεία του. Απολαύστε μια γευσιγνωσία σε έναν τοπικό αμπελώνα και απολαύστε τις γεύσεις των κρητικών κρασιών, όπως το Βιδιανό και το Λιάτικο.

Οδηγήστε δυτικά προς τη γοητευτική πόλη του Ρεθύμνου, γνωστή για την καλοδιατηρημένη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της και το γραφικό της λιμάνι. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, επισκεφθείτε το φρούριο Φορτέτζα και χαλαρώστε στην παραλία. Η ζωντανή ατμόσφαιρα και τα ιστορικά αξιοθέατα του Ρεθύμνου το καθιστούν έναν ευχάριστο προορισμό για μια ημερήσια εκδρομή.

Κατευθυνθείτε ανατολικά προς την Ελούντα, μια γραφική παραθαλάσσια πόλη γνωστή για τα πολυτελή θέρετρα και τις όμορφες παραλίες της. Από την Ελούντα, κάντε ένα ταξίδι με σκάφος στο νησί Σπιναλόγκα, μια πρώην αποικία λεπρών με συναρπαστική ιστορία και εκπληκτική θέα. Εξερευνήστε τα ερείπια του νησιού και απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά γύρω του.

Ανατολικότερα από την Ελούντα βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος, μια γοητευτική πόλη γύρω από μια γραφική λίμνη. Περπατήστε κατά μήκος της προκυμαίας, επισκεφθείτε τα τοπικά καταστήματα και χαλαρώστε στην άκρη της λίμνης. Ο Άγιος Νικόλαος προσφέρει μια γαλήνια απόδραση με τα όμορφα τοπία και τη ζεστή ατμόσφαιρά του.

Αυτές οι ημερήσιες εκδρομές προσφέρουν μια γεύση από την πλούσια ιστορία, τον ζωντανό πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της Κρήτης. Μείνετε στο ξενοδοχείο μας για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις υπέροχες εκδρομές και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας στο νησί.