Booking
Αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της Κρήτης

Αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς της Κρήτης

Ξεκινήστε την εξερεύνησή σας πέρα από τα τουριστικά μονοπάτια, καθώς αποκαλύπτουμε τα κρυμμένα στολίδια της Κρήτης, προσκαλώντας σας να ανακαλύψετε τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά του νησιού.

Μακριά από τα πολύβουα πλήθη, αυτοί οι προορισμοί εκτός πεπατημένης υπόσχονται γαλήνη, αυθεντικότητα και απαράμιλλη ομορφιά. 

Πηγαίνετε στο απομακρυσμένο χωριό Ανώπολη, που βρίσκεται ανάμεσα στα άγρια βουνά της νότιας Κρήτης. Εδώ, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει καθώς περιπλανιέστε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, περιτριγυρισμένοι από παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και αρχαίους ελαιώνες. Μην χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το κοντινό φαράγγι της Αράδαινας, όπου απόκρημνοι βράχοι υψώνονται πάνω από ένα ελικοειδές ποτάμι, προσφέροντας σε κάθε στροφή θέα που κόβει την ανάσα. 

Για να πάρετε μια γεύση από την άγρια πλευρά της Κρήτης, επισκεφθείτε το μαγευτικό Κουρταλιώτικο φαράγγι. Θαυμάστε καταρράκτες, κρυφές σπηλιές και πλούσια βλάστηση καθώς περπατάτε σε γραφικά μονοπάτια. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για σπάνια χλωρίδα και πανίδα, συμπεριλαμβανομένης της ασύλληπτης κατσίκας Kri-Kri, που είναι ενδημικό είδος του νησιού. 

Για μια πραγματικά μαγική εμπειρία, επισκεφθείτε το εγκαταλελειμμένο χωριό Voila, σκαρφαλωμένο ψηλά στην κορυφή των Αστερουσίων Ορέων. Περιπλανηθείτε στους έρημους δρόμους, που κοσμούνται με πολύχρωμες τοιχογραφίες που απεικονίζουν την τοπική λαογραφία και τις παραδόσεις. Στο ηλιοβασίλεμα, η πανοραμική θέα του Λιβυκού Πελάγους είναι απλά μαγευτική, βάφοντας τον ουρανό σε πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις. 

Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και ανακαλύψτε το εξαιρετικό καθώς εξερευνείτε τα κρυμμένα διαμάντια της Κρήτης, όπου κάθε γωνιά αποκαλύπτει μια νέα περιπέτεια που περιμένει να την ανακαλύψετε.